‘Wij aanvaarden ook Bitcoin’: Apotheek in Miami valt voor crypto

Zorgbedrijf Progressive Care uit Miami, dat snelle Covid-tests levert aan een apotheek in de buurt van de Bitcoin-conferentie, heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag betalingen in Bitcoin accepteert.

‘We geloven in de toekomst van blockchain-technologieën in het algemeen, en we willen onze marktleidende diensten in snelle Covid-testoplossingen uitbreiden naar degenen die liever betalen via Bitcoin,’ zei Alan Jay Weisberg, CEO en voorzitter van Progressive Care, vandaag in een persbericht.

Bitcoin-conferentie

‘Het management merkt op dat deze beslissing plaatsvindt aan de vooravond van de grootste Bitcoin-conferentie ter wereld,’ aldus Progressive Care.

Het zorgbedrijf raamt dat meer dan 50.000 mensen langs de apotheek in het grootstedelijk gebied Miami zullen passeren voor de conferentie, die vandaag en morgen plaatsvindt. 

Progressive merkte ook op dat veel aanwezigen ‘vermoedelijk internationaal zijn.’ Een aantal internationale luchtvaartmaatschappijen eisen dat hun klanten snel een Covid-test doen voordat ze op reis gaan. Veel aanwezigen zullen zich dus moeten laten testen voor ze naar huis vliegen. 

Zo is er Sam Bankman-Fried, CEO van cryptobeurs FTX, die onlangs een fortuin betaalde om het NBA-team van Miami de naam van zijn stadion te laten veranderen in de FTX-arena. Bankman-Fried woont in Hongkong, en de binnenlandse wetgeving daar vereist dat internationale reizigers een Covid-test afleggen voordat ze de speciale regio van China weer betreden.

Amerikaanse staten

Maar Progressive kan ook tests verkopen aan bezoekers die uit Amerikaanse staten komen waar Covid-tests verplicht zijn. Emin Gün Sirer, de CEO van Avalanche, vloog naar de conferentie vanuit New York. Daar wordt geëist dat ongevaccineerde mensen een test afleggen voor ze de staat binnenkomen. 

Wat Progressive Care misschien over het hoofd heeft gezien, is de terughoudendheid van Bitcoinstieren om hun Bitcoin los te laten. Waarom zouden ze Bitcoin inruilen voor een Covid-test als ze over een paar jaar denken dat ze daarmee een heel ziekenhuis kunnen kopen?

Overigens valt de Bitcoin-conferentie gewoon live te volgen op YouTube:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20