Werkt Apple aan twee nieuwe versies van zijn AirPods?

Apple lijkt zich klaar te maken voor de release van enkele nieuwe versies van de AirPods. Het zou gaan om relatief goedkoop modellen. De productie daarvan is zojuist gestart en de release zou voor dit najaar zijn.

In het nieuws: Het is Bloomberg-journalist Mark Gurman die met het nieuws komt over de plannen van Apple voor nieuwe modellen AirPods. Hij meldt dat verschillende buitenlandse bedrijven zich klaarmaken om de productie daarvoor op te starten. De nieuwe toestellen zouden vanaf september of oktober te koop zijn.

Wat mogen we verwachten?

  • De nieuwe AirPods moeten de modellen van de 2de en 3de generatie – respectievelijk uit 2019 en 2021 – vervangen. Die oudere modellen zijn momenteel allebei nog te koop, maar zouden dus uitgefaseerd worden. Apple heeft daardoor heel grote orders geplaatst van zijn nieuwe AirPods.
  • Er komen twee modellen die qua design zo goed als identiek zijn. Deze nieuwe AirPods kregen een nieuw ontwerp en een betere pasvorm. Daarnaast worden het ook de eerste AirPods waarbij je de case kan opladen met USB-C. Dat is sinds kort verplicht door de Europese Unie.
  • Het goedkoopste model krijgt geen speciale extra features. Het iets duurdere model wordt wel voorzien van active noise cancellation en een Find My-functie in de case. Met die laatste functie kan je eenvoudig je oplaadcase terugvinden via een applicatie op je smartphone.

AirPods Pro: Beide nieuwe modellen AirPods zijn dus geen Pro-versies. De tweede generatie daarvan kwam in het najaar van 2022 op de markt en moet nog even meegaan. Apple zou een nieuw Pro-model pas in 2025 willen lanceren.