Werknemers Twitter komen deze namiddag te weten of ze hun job verliezen

Elon Musk, de nieuwbakken CEO van Twitter, wil de helft van het personeel ontslaan. In een mail aan de werknemers staat te lezen dat ze om 9 uur ’s ochtends, oftewel 17 uur Belgische tijd, te weten zullen komen of ze hun job verliezen.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk is nauwelijks een week actief als CEO van Twitter, maar de miljardair heeft duidelijk al zijn stempel gedrukt op het bedrijf. Zo heeft hij enkele topmensen ontslagen. Nu zet Musk ook het mes in het personeelsbestand. We schreven eerder deze week al dat hij 50 procent van het personeel, oftewel zo'n 3.700 werknemers, de laan wil uitsturen.

Het nieuws: in een vrij droge mail aan het personeel laat Twitter weten dat de werknemers om 9 uur ’s ochtends hun professionele of persoonlijke mailbox moeten checken om te weten te komen of ze hun job verliezen.

  • Het socialemediaplatform meldt dat wie ontslagen wordt een mail zal ontvangen in zijn persoonlijke mailbox. Daarin zal het bedrijf beschrijven wat de getroffen werknemers te wachten staat.
  • Zij die aan de slag kunnen blijven, zullen daarvan op de hoogte gebracht worden via een mail in hun professionele mailbox (lees: hun Twitter-emailadres).
  • De werknemers die geen mail ontvangen, moeten contact opnemen met de hr-dienst van de techgigant.

Weinig empathie

Hoe dan ook is er sprake van weinig empathie in de mail.

  • Volgens Twitter is de herstructurering nodig om het succes van het bedrijf in de toekomst te waarborgen.
  • Het bedrijf geeft aan te erkennen dat het voor de personeelsleden uitdagende tijden zijn, maar roept hen in de eerste plaats op om geen gevoelige informatie met de pers te delen.
  • Voorts staat er in de mail dat alle kantoren vandaag gesloten zijn en de toegang met badges wordt opgeschort. “Dat moet de veiligheid van alle werknemers, de systemen en de klantengegevens garanderen”, aldus het socialemediaplatform.
  • “We zijn jullie dankbaar voor het werk dat jullie geleverd hebben en voor jullie geduld terwijl we dit proces doorlopen”, klinkt het nog in de mail.

Juridische stappen

Het persagentschap Bloomberg laat weten dat sommige werknemers de herstructurering juridisch zullen aanvechten.

  • Volgens hen organiseert het bedrijf een ontslagronde zonder dat het personeel daar op tijd van op de hoogte is gebracht.
  • Zij beroepen zich daarbij op de federale Worker Adjustment and Retraining Notification Act. Die arbeidswet verbiedt grote bedrijven massaontslagen te doen als die niet minstens 60 dagen vooraf zijn aangekondigd
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20