Werken met een travel agent, interessant om geld te besparen?

Het is tegenwoordig meer dan ooit eenvoudig mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Het individueel boeken van je hotelovernachting, vliegticket en uitstappen zorgt er voor dat je precies die vakantie kan beleven die jij in gedachten hebt. Bovendien spreekt het voor zich dat je door het uitvoeren van een objectieve vergelijking ook meteen kan achterhalen welke partijen je nu precies de voordeligste tarieven aanbieden. Zo is het dat heel wat mensen toch nog steeds beroep doen op een travel agent. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar ook travel agents kunnen een bepaalde meerwaarde genereren voor jouw vakantie. Naar eigen zeggen slagen ze er dan ook niet alleen in om je vakantie tot in de puntjes te verzorgen en te plannen, maar zouden ze je ook nog eens kunnen helpen om geld te besparen. Hoe ze dat precies kunnen doen kom je hieronder te weten!

Travel agents hebben toegang tot speciale kortingen

Hoewel we vaak vermoeden toegang te hebben tot alle mogelijke kortingen, is dat in de praktijk helemaal niet correct, in tegendeel. Travel agents hebben dan ook nagenoeg altijd toegang tot exclusieve aanbiedingen. Niet alleen de contacten die zij door de jaren heen legden, maar ook de hoeveelheid aan boekingen die ze verwerken, zorgen er voor dat ze vaak bepaalde vluchten, hotelovernachtingen en uitstappen extra voordelig kunnen regelen. Ga er dus nooit zomaar vanuit dat de scherpste prijs die jij kan krijgen ook de beste prijs is die een travel agent kan aanbieden. Dan zou je immers zomaar bedrogen kunnen uitkomen.

Naast bovenstaande is het zo dat travel agents vaak op voorhand worden verwittigd van eventuele kortingen die er aankomen. Nog vooraleer de kortingen op het internet verschijnen, weten zij dus al welke reizen in de komende periode het meest interessant zijn. Op deze manier ontstaat er natuurlijk een extra voordeel voor de travel agents, waar ook jij als reiziger van kan profiteren. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, beroep doen op een travel agent gaat niet steeds gepaard met overbodig hoge kosten.

Belangrijke hulp bij onvoorziene omstandigheden

Heb je er voor gekozen om alle onderdelen van je reis individueel en zelfstandig te boeken? In dat geval moet je er uiteraard ook rekening mee houden dat je eventuele problemen ook zelf zal moeten oplossen. Dat is niet het geval wanneer je een reis hebt geboekt bij een reisagent. Hij zal bij onvoorziene omstandigheden of problemen altijd trachten om een optimale oplossing aan te bieden. Bovendien kan een travel agent je ook adviseren in welke mate je bijvoorbeeld aanspraak kan maken op je reisverzekering. Kortom, als je graag voor en tijdens je vakantie wil rekenen op de expertise van een echte reisexpert, is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een travel agent.

Travel agents kunnen je heel wat tijd besparen

In de praktijk kan er behoorlijk veel tijd kruipen in het zelfstandig plannen en boeken van je vakantie. Lang niet iedereen beschikt zomaar over de mogelijkheid om hiervoor heel wat uurtjes vrij te maken. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het een aanrader om een travel agent in te schakelen. Hij kan op basis van jouw vooropgestelde eisen meteen een vakantie samenstellen die perfect aan al je verwachtingen zal voldoen, zonder dat je daar zelf nog extra inspanningen voor hoeft te leveren.

Ontvang zomaar leuke extra’s en mogelijke upgrades

Ondanks dat reisagenten vaak toegang hebben tot exclusieve kortingen, kunnen ze niet altijd de prijzen bij boekingssites verslaan. Toch kan het interessant zijn om ook dan een beroep te doen op de reisagent. Hij kan er alsnog voor kan zorgen dat de kwaliteit van je vakantie er (aanzienlijk) op vooruit kan gaan tegen een minimale meerprijs.

In de praktijk kan een reisagent er bijvoorbeeld voor zorgen dat hun klanten niet alleen een upgrade krijgen van de kamer, maar je voor hetzelfde bedrag kan rekenen op de nodige extra diensten of faciliteiten. Moest je bij een individuele boeking bijvoorbeeld nog zelf extra betalen voor de transfer van de luchthaven naar het hotel, is het mogelijk dat een reisagent je deze dienst kan aanbieden zonder meerprijs. Ook al kan een reisagent je dus in eerste instantie geen (extra) korting aanbieden, dan nog kan het best de moeite waard zijn om een beroep te doen op zijn of haar diensten.

Met een reisagent voorkom je vervelende verrassingen

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig mogelijk om zelf je vakantie te boeken via het internet. Toch worden veel mensen tijdens het boeken vaak nog geconfronteerd met vervelende, financiële verrassingen. Fees of administratieve kosten loeren immers altijd om de hoek. Door een beroep te doen op een travel agent voorkom je dit. Zij hanteren immers altijd een transparante prijssetting, waardoor je precies weet wat je moet betalen en tevens ook waarvoor je moet betalen.

Een voorbeeld van bovenstaande hoeven we niet ver te zoeken. Heel wat mensen zien een vliegticket tegen een ongelofelijk scherpe prijs, maar beseffen niet dat ze min of meer verplicht zijn om nog extra kosten te betalen. Dit in het bijzonder voor:

  • Het meenemen van ruimbagage,
  • Het betalen van het ticket met een creditcard;

Wil jij er aldus echt voor de volle honderd procent zeker van zijn dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan bij het boeken van jouw volgende vakantie? Ook dan kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor een reisagent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20