Welk klein bedrag kan ik lenen?

Stel: je wil een project beginnen, maar hebt net niet genoeg kapitaal om het volledig zelfstandig op poten te zetten. Het bedrag dat je te kort hebt, is echter niet extreem groot. Is het dan mogelijk om dat bedrag te lenen? Laten we even kijken.

Het minimumbedrag dat je kan lenen, verschilt  van kredietverstrekker tot kredietverstrekker. Dit bedrag verschilt ook naargelang het project waarvoor je geld wil lenen. Zo is het minimumbedrag voor het kopen van een auto anders dan dat voor het kopen van een huis. Hier gaan we even dieper in op volgende leenvormen: de autolening, de persoonlijke lening en de renovatielening.

De autolening

Voor het kopen van een auto is het soms nodig om een lening aan te gaan. Let wel op: bepaalde instellingen zoals Cofidis geven alleen leningen voor het aankopen van tweedehandsauto’s. Dit zijn enkele minimumbedragen voor het aanvragen van een autolening:

Kredietverstrekker Minimumbedrag Gratis vrijblijvende simulatie
Beobank €2.500  
Cetelem €2.500  
Cofidis €5.001 (enkel tweedehandsauto’s)

De persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening die je voor verscheidene doeleinden kunt gebruiken. Dat kan gaan van het kopen van een nieuwe laptop tot het organiseren van een groot feest. Hieronder enkele voorbeelden van minimumbedragen:

Kredietverstrekker Minimumbedrag Gratis vrijblijvende simulatie
Beobank €2.500  
Cetelem €1.200  
Cofidis €5.001  

De renovatielening

Bij het verbouwen van een huis komen vaak heel wat kosten kijken. Om die wat te verlichten, kun je bij de bank een renovatielening aangaan. Zo’n lening kun je trouwens ook gebruiken voor het (her)aanleggen van de tuin. De renovatiewerken hoeven dus niet per se in het huis zelf plaats te vinden.

Een tip voor het aanvragen van een renovatielening is om op voorhand een aantal offertes te laten opstellen. Op die manier heb je zelf al zicht op de kosten en zal de bank ook meer vertrouwen in het project hebben. Benieuwd naar de minimumbedragen voor een renovatielening? Dit zijn enkele voorbeelden:

Kredietverstrekker Minimumbedrag Gratis vrijblijvende simulatie
Beobank €2.500  
Cetelem €2.500  
Cofidis €5.001  

Het bedrag dat je kunt lenen, hangt uiteraard ook af van je maandelijkse inkomsten. Ligt het bedrag dat je wil lenen net onder het minimumbedrag van een bepaalde instelling? Zoek dan zeker eens  bij andere instellingen of probeer met je kredietverstrekker te onderhandelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20