Marc Coucke kan juichen: waterbedrijf Ekopak stijgt met 7 procent bij beursdebuut

Ekopak, het waterbehandelingsbedrijf uit Tielt waarvan serieel ondernemer Marc Coucke bijna de helft van de aandelen bezit, begon woensdag succesvol aan zijn beursavontuur.

De startprijs werd vastgelegd op 14 euro, zo maakte Ekopak voorbeurs bekend. Dat ligt aan de onderkant van de aanvankelijke prijsvork, 14 tot 16,5 euro per aandeel. Het aandeel steeg uiteindelijk ruim 7 procent, of 1 euro, hoger, tot 15 euro.

Ekopak zegt dat de operatie zowat 60 miljoen euro opbracht, door de verkoop van zowel nieuwe als bestaande aandelen. Ongeveer een kwart van de aandelen zal op de beurs noteren. Grote aandeelhouder Alychlo, het investeringsvehikel van Marc Coucke, zette zich achter de beursgang en houdt na de operatie een belang van ruim 40 procent in Ekopak.

Marc Coucke (links in het blauwe pak) met Vincent Van Dessel, de topman van Euronext Brussel

Ekopak, opgericht in 2004, helpt bedrijven om hun waterverbruik te optimaliseren door alternatieve waterbronnen, zoals het eigen afvalwater, om te zetten in zuiverder water dat in industriële processen opnieuw gebruikt kan worden. CEO Pieter Loose mocht woensdagochtend de symbolische beursbel luiden.

Voor de beurs van Brussel is het debuut van Ekopak een opsteker na de mislukte beursgang van Club Brugge. De Bel20-index daalde woensdag met 0,70 procent, tot 3.899,48 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20