Waarom de grootste Rolexhandelaar van het VK de oppervlakte van zijn boetiek wil verachtvoudigen

Watches of Switzerland Group Plc., de grootste Rolexhandelaar van het Verenigd Koninkrijk (VK), wil zijn huidige vlaggenschipwinkel omruilen voor een filiaal dat maar liefst acht keer groter is. Dat wil het voornamelijk doen om het hoofd te bieden aan de enorme vraag naar de luxehorloges.

Momenteel baat Watches of Switzerland een boetiek van 84 vierkante meter uit in het hartje van Londen, op Bond Street. De nieuwe locatie op Old Bond Street zal maar liefst zo’n 670 vierkante meter groot zijn. Dat zei het bedrijf dinsdag in het kwartaalrapport.

Het zal de tweede grootste Rolexhandelaar in de wereld worden. Enkel de ‘Rolex megastore’ in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), is groter. Die winkel is maar liefst 850 vierkante meter groot. 

Nadat het nieuws werd bekendgemaakt, steeg de prijs van Watches of Switerland-aandelen met zeven procent, waarna het terug ongeveer één procent verloor nadat beleggers kalm werden. Ook het aandeel van Rolex zelf steeg met drie procent, maar intussen noteert ook dat aandeel een procentpuntje lager.

Hoge vraag

Sinds de COVID-pandemie is de vraag naar Rolexhorloges ferm gestegen. Dat komt deels omdat krediet goedkoop was, en deels omdat welvarende mensen de waarde van hun activa zagen stijgen. Bijgevolg zochten zij manieren om hun geld uit te geven en Rolex, een van de bekendste luxemerken, bleek een populaire keuze.

De horloges van het merk werden zelfs zo populair dat ze op de tweedehandsmarkt voor soms drie keer de originele prijs werden verkocht. Dat kwam onder andere door een toenemende vraag vanuit China’s middenklasse, die de koopkracht de voorbije jaren flink zag toenemen. 

Door de enorme vraag zagen Rolexhandelaren zich zelfs genoodzaakt om wachtlijsten van maanden en in sommige gevallen jaren in te voeren. En hoewel de vraag in de voorbije maanden terug daalt, mede door de instortende cryptomarkt, ligt die nog altijd een stuk hoger dan het (beperkte) aanbod. 

Door een boetiek te openen die acht keer zo groot is als de huidige, blijkt dat Watches of Switzerland die vraag niet meteen ziet afnemen.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20