Warren Buffett is nu het zesde lid van de ‘$100 billion club’

De Amerikaanse zakenman Warren Buffett is woensdag toegetreden tot de besloten kring van executives wier rijkdom de 100 miljard dollar overschrijdt, en waartoe ook Jeff Bezos, Elon Musk, Bernard Arnault en Bill Gates behoren. Dat schrijft het tijdschrift Forbes.

Op woensdag bereikte de koers van zijn Berkshire Hathaway-aandelen een recordhoogte, waardoor zijn fortuin op 100,3 miljard dollar werd gewaardeerd. Het is de eerste keer dat het ‘orakel van Omaha’ deze mijlpaal verbreekt.

Warren Buffett, 90, is een van de meest succesvolle en gerespecteerde beleggers aller tijden, maar zijn fortuin heeft nog nooit zo’n hoogtepunt bereikt – nu beleggers de afgelopen jaren hebben ingezet op technologieaandelen.

Volgens Forbes bezit zijn conglomeraat Berkshire Hathaway meer dan 60 bedrijven, waaronder de Amerikaanse verzekeraar Geico en de batterijenfabrikant Duracell.

Warren Buffett is bovendien een gulle gever: hij heeft tot nu toe meer dan 41 miljard dollar geschonken, voornamelijk aan de Gates Foundation en de stichtingen van zijn kinderen, aldus Forbes. In 2010 lanceerde hij samen met Bill Gates de ‘Giving Pledge’, waarbij miljardairs werden gevraagd te beloven ten minste de helft van hun rijkdom aan goede doelen te geven.

Volgens de realtime Forbes-ranglijst van miljardairs hebben slechts vier leidinggevenden een hoger fortuin vergaard: Amazon-oprichter Jeff Bezos (179,6 miljard dollar), gevolgd door Tesla-baas Elon Musk (165,1 miljard dollar), LVMH-topman Bernard Arnault (158,5 miljard dollar) en Microsoft-oprichter Bill Gates (125,6 miljard dollar). Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, staat op de zesde plaats met een geschat fortuin van 96,7 miljard dollar.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20