Wapenfabrikant Kalasjnikov wil jongeren en hipsters verleiden met nieuwe ‘gadget shotgun’

Kalasjnikov, de Russische fabrikant van het bekende aanvalsgeweer AK-47, mikt met een nieuw hightech jachtgeweer op jongeren en hipsters. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. 

De directeur van Kalasjnikov, Dmitry Tarasov, zei dat de wapenfabrikant een halfautomatisch jachtgeweer, de МР-155 Ultima, heeft ontwikkeld met een ingebouwde computer, die onder meer nieuwe gebruikers met het wapen leert schieten om nieuwe klantengroepen aan te boren. 

‘Gadgetwapen’

‘Dit is het eerste gadgetwapen. Het is de bedoeling om dat deel van het publiek aan te trekken dat geboren is met gadgets en zich geen leven kan voorstellen zonder’, zei Tarasov aan de Russische zakenzender RBK. ‘Klassiek jagen wordt vandaag de dag zeldzamer, zelfs buitenissig. Daarom wil ik graag (…) hipsters, Generatie Z, erbij betrekken.’

‘Ik wil echt dat mensen op verantwoorde wijze wapens bezitten en er tegelijkertijd een kick van krijgen’, voegde hij er nog aan toe. De prijs van het nieuwe hightech jachtgeweer, dat afgelopen zomer voor het eerst werd voorgesteld op een militaire beurs nabij Moskou, zal naar verwachting neerkomen op 100.000 roebel (1.117 euro). 

Het ‘slimme’, futuristisch ogende jachtgeweer is uitgerust met een videocamera, een digitaal display, een modern vizier en een ingebouwde computer. Dit alles moet het mogelijk maken voor de schutter om elk schot te evalueren – zelfs vanop afstand via uw smartphone of computer. 

Grootste Russische wapenproducent

De Kalasjnikov-groep is de grootste wapenproducent van Rusland en is een onderdeel van Rostec, het Russische staatsbedrijf voor technologie. Het bedrijf produceert naar eigen zeggen zo’n 95 procent van alle Russische handvuurwapens.

Door de internationale sancties tegen Rusland na de invasie in de Krim begon het bedrijf te diversifiëren. Zo verraste de wapenfabrikant in 2018 op een militaire beurs in Rusland nog met een elektrische wagen. De lichtblauwe CV-1 van Kalasjnikov moest een antwoord bieden op de Amerikaanse Tesla. 

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20