Wall Street sluit verkiezingsdag goedgezind af

De Amerikaanse beurzen hebben er alvast een goede verkiezingsdag opzitten. Ze gaan tot meer dan 2 procent hoger de dag uit. ‘Ze hopen op een duidelijke en onbetwiste verkiezing’, zeggen strategen.

De Dow Jones eindigde 2,3 procent in het groen, de S&P500 en de Nasdaq haalden net geen 2 procent. Vooral techaandelen en banken deden het goed. Alle grote zakenbanken deden er tussen 3 en 4 procent bij.

Op de techbeurs was het vooral het sociale netwerk Twitter dat de dans leidde. Het aandeel ging 5,8 procent in het groen op nieuws dat zijn CEO Jack Dorsey mag aanblijven. Daar was onduidelijkheid over nadat enkele aandeelhouders hadden aangegeven dat ze hem wilden afzetten omdat hij zijn tijd niet goed kon verdelen tussen Twitter en zijn andere bedrijf Square.

Eén serieus valse noot wel op de beurs: de Chinese e-commercegroep Alibaba moest 8,2 procent prijsgeven nadat de beursgang van haar financiële dochter Ant, de grootste beursgang ter wereld, op het laatste nippertje door de Chinese overheid op pauze werd gezet. Dat zet de hele operatie van 34 miljard dollar op de helling.

Duidelijkheid

Maar dat belette beleggers dus niet om er toch een voorzichtig feestje van te maken op de beurs. ‘Wie er ook wint, uiteindelijk willen beleggers gewoon duidelijkheid. Dus als de uitslag straks zo nipt is dat er aan de resultaten getwijfeld wordt en rechtszaken komen, verwacht je dan maar aan net het omgekeerde van deze rally’, zegt strateeg Tom Essaye in een nota.

Andere strategen nuanceren dat verhaal wel een beetje. ‘Als we morgen wakker worden zonder duidelijke winnaar, zal dat de markten niet meteen verbazen. Maar als we daar midden volgende week nog steeds over bezig zijn, dan mogen we wel op een minder goed scenario rekenen’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20