Wall Street opent kalm in afwachting van S&P 500-record

Weinig spannends bij de opening van de Amerikaanse beurzen op vrijdag. De S&P 500, Dow en Nasdaq gaan bij opening net in het rood. Het blijft vooral afwachten of die eerste voor het einde van de week zijn intradagrecord breekt.

Al de hele week kijken beursanalisten met argusogen naar de brede beursindex S&P500. Die staat vandaag 0,6 procent onder zijn eigen intradagrecord. Een kwestie van uren, zou u denken, maar door een rondje haasje-over bij de grote techspelers blijft het een record op reikafstand. Of het er nu toch, voor het einde van de week, van komt, blijft koffiedik kijken.

Als de S&P500 een record breekt, dan is het de snelste heropleving van de index na een val van 30 procent in zijn geschiedenis, zegt Ned Davis Research.

Farma op winst

Ondanks de aandacht voor de S&P500 vallen er wat piekers en vallers te melden. Opvallend is de absolute recordwinst voor Mesoblast, een farmabedrijf dat specialiseert in stamcelontwikkelingen. Een medicijn dat kinderen die een reactie hebben op stamceltransplantaties, moet helpen, heeft toestemming gekregen van de farmaregulator in de VS. Het aandeel schiet zowat door het plafond en stijgt met 40 procent.

Nog in de farma doet Novavax het voor de tweede dag op rij goed, het aandeel stijgt met 7 procent kort na de bel. Het Verenigd Koninkrijk heeft een deal gesloten met Novavax voor een vaccinbevoorrading.

Halfgeleidermaker Applied Materials schiet uit de startblokken met een stijging van meer dan 6 procent. De nettowinst per aandeel steeg met 0,91 dollar per stuk. De resultaten van het voorbije kwartaal lagen dan ook hoger dan verwacht.

In het rood

Aan de negatieve kant van de tabel valt internetgigant Baidu op. De advertentiemarkt is door de coronacrisis in elkaar gestort en Baidu ondervindt daar de gevolgen van. De aandelen van de Chinese site gaan 6,5 procent in het rood.

Apple gaat ook een procent in het rood. De techreus ligt in oorlog met gameproducent Epic. Apple gooide Fortnite, zowat de bekendste online game van het moment uit de App Store, toen bleek dat Epic een alternatief betalingssysteem op poten had gezet, om de rug van Apple om. Ook Google gooide Fortnite intussen uit de Play Store.

Bij Wynn Resorts, maar ook in de rest van de reissector, is het op de tanden bijten. Investeerders voelen dat de coronacrisis de reissector nog even in de kou laat staan en laten ook het aandeel zakken. Wynn zet zijn rode lijn van de afgelopen dagen door en start met 6,1 procent verlies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20