Wall Street opent in het groen in afwachting hoorzitting Janet Yellen

Janet Yellen, kandidaat-minister van Financiën, zal dinsdag het senaat toespreken in een hoorzitting. Wall Street opent in afwachting daarvan in het groen.

Uit gelekte documenten blijkt dat de voormalige voorzitter van de Federal Reserve de beleidsmakers er zal op wijzen dat ze het nieuwe steunpakket dringend moeten goedkeuren. Indien dat niet gebeurt zullen de Verenigde Staten volgens Yellen te maken krijgen met een langere en pijnlijke recessie.

De Dow Jones won 0,7 procent en de S&P500 ging er 0,8 procent op vooruit. De Nasdaq noteerde kort na het luiden van de openingsbel 0,5 procent hoger.

Meer cijfers uit de bankenwereld

Na onder meer Wells Fargo en Citigroup vorige week kwamen de Amerikaanse banken Goldman Sachs en Bank of America dinsdag met cijfers naar buiten.

Goldman Sachs kon uitpakken met beter dan verwachte kwartaalresultaten. De nettowinst in het vierde kwartaal kwam uit op 4,4 miljard dollar. De bank heeft in totaal 9,5 miljard dollar winst gemaakt in 2020. Toch verloor het aandeel 2,3 procent.

Bank of America moest de beleggers dan weer teleurstellen. Zo heeft de bank in het vierde kwartaal minder winst gerealiseerd. Die kwam uit op 5,5 miljard dollar. In 2019 was dat nog 7 miljard dollar. De bank zag ook de provisies voor kredietverliezen teruglopen. Het aandeel noteerde kort na het luiden van de openingsbel 2,9 procent lager.

MGM Resorts International heeft inmiddels laten weten dat het geen nieuw bod zal uitbrengen op het Britse gokkantoor Entain. De casinoreus had eerder al een bod uitgebracht, maar dat werd afgewezen. MGM Resorts International startte de handelsdag 1,6 procent lager. Het aandeel van Entain verloor ruim 15 procent na de bekendmaking van het nieuws.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20