Wall Street klampt zich vast aan Big Tech

De beter dan verwachte resultaten van de 4 belangrijkste techbedrijven gisteren geven een bizar beeld op Wall Street. De aandelen van die vier blijven stijgen, terwijl de traditionele markten ternauwernood boven water blijven.

De Nasdaq mocht bij de bel juichen want ging 1,4 procent hoger. De bedanktbriefjes mogen richting Big Tech, die op donderdag kwartaalresultaten indienden. Apple steeg ruim 5 procent, Amazon ging 4 procent in de plus en Facebook steeg met maar liefst 7 procent. Het aandeel van Alphabet ging ook hoger, maar dat neutraliseerde zich snel. De resultaten van Alphabet waren, net als de drie anderen, beter dan verwacht, maar verhoudingsgewijs presteerde Alphabet het minst.

Het aandeel van Apple tikte voor het eerst de 400 dollar aan. De techgigant van Tim Cook kondigde aan dat eind augustus het aandeel in 4 gesplitst wordt.

Coronakwartaal

De Dow Jones hinkt sterk achterop bij al dat techgeweld. Na een positieve opening blijkt het voor de traditionele sectoren toch moeilijk werken in coronatijden. Bijna de volledige lijst duikt in het rood. Vooral de reissector heeft het moeilijk: de tweede golf van het coronavirus die Europa langzaam maar zeker overneemt, zorgt voor angstzweet bij beleggers.

Boeker Expedia is daar het grootste slachtoffer van. De aandelen van de groep zijn al een tijdje aan het zakken maar krijgen ook op vrijdag nog een opdoffer van ruim 7 procent.

Nog in de rode cijfers zit Under Armour, de sportkledijfabrikant. De retailer zag de aandelen eerst flink stijgen omdat de resultaten uit het tweede kwartaal ruim boven verwachting scoorden. Under Armour verkocht weliswaar 41 procent minder, maar dat is zowat 10 procent meer dan analisten dachten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20