Wall Street kan rode beursdag niet vermijden

De belangrijkste Amerikaanse beursindexen zijn er niet in geslaagd om dinsdag uit het rood te blijven.

De Dow Jones ging na sluiting 0,56 procent lager. De S&P500 ging 0,45 procent in het rood en Nasdaq verloor 0,21 procent.

Tesla is de dag goed gestart en heeft die positieve tendens kunnen vasthouden. De Amerikaanse producent van elektrische wagens sloot de beursdag 8,27 procent hoger af. Die stijging is te danken aan het nieuws dat het bedrijf een een plaatsje krijgt in de S&P500.

Amazon boekte een zeer bescheiden winst van 0,29 procent nadat het dinsdag aankondigde dat het een online apotheek gaat openen in de Verenigde Staten.

Het aandeel van het farmabedrijf Moderna kreeg een klap van 4,89 procent. Dat terwijl het bedrijf dinsdag een akkoord heeft gesloten met het Verenigd Koninkrijk voor de levering van het coronavaccin. Moderna liet maandag weten het vaccin voor 94,5 procent effectief is.

Ook Home Depot moest dinsdag wat terrein prijsgeven. Het aandeel ging 2,44 procent lager. Nochtans kwam de Amerikaanse keten van bouwmarkten naar buiten met beter dan verwachte omzetcijfers voor het derde kwartaal. De winst lag in lijn met de verwachtingen van de analisten.

Wal Mart behaalde in het derde kwartaal een hogere winst en omzet. Die toename was onder meer te danken aan een stijging van de online verkopen. Al was dat niet voldoende om het aandeel uit de rode zone te houden. De beurswaarde van Wal Mart daalde met 1,92 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20