Wall Street in de plus terwijl GameStop-ballon leegloopt

De derde groene dag op rij voor de grote beursindexen op Wall Street. De hetze rond GameStop lijkt voorbij, en PayPal legt goede resultaten voor.

De Amerikaanse beleggers zijn bekomen van de GameStop-shock, dat is duidelijk. Er zit winst in het hoofd van de investeerders en dat resulteert in mooie groene cijfers. De S&P 500 start net geen half procent in de plus. Hetzelfde geldt voor de Nasdaq Composite, met 0,4 procent winst en de Dow Jones met 0,3 procent erbij.

Een groot deel van dat beperkte enthousiasme zit hem in het bekoelen van de GameStop-hetze. Tien procent verlies opnieuw voor het opgeblazen aandeel, u koopt er nu eentje voor 82,5 dollar. De manie lijkt vooralsnog bezworen. Lees hier wat er precies aan de hand was. En lees hier waarom dat in China niet zou lukken.

PayPal legde voorbeurs de kwartaalresultaten voor en die waren positief. Het aandeel gaat 8 procent hoger. De nettowinsten per aandeel stegen met 29 procent meer dan een jaar geleden en versloegen de verwachtingen van analisten met zowat acht procent. Beleggers verdienen 1,08 dollar per aandeel. De omzet steeg dan weer met 23 procent, ook dat is boven verwachting gescoord.

Het aandeel van Ebay, nog een techggigant die met een kwartaalrapport kwam, springt 10 procent hoger. Ebay onthulde een groei in zijn actieve klantenbestand van 7 procent en ook de verkoop zou een flinke duw hebben gekregen door verveelde coronaklanten. De omzet groeide naar net geen drie miljard dollar op het kwartaal, 5 procent hoger dan verwacht. Er werden maar liefst 21 procent meer producten verkocht dan een jaar geleden.

Qualcomm is de derde grote techspeler die resultaten aandroeg. De chipmaker zette een omzet neer van 8,24 miljard dollar. De nettowinst besloeg 2,5 miljard dollar. Maar Qualcomm kampt, net zoals de concurrentie, met leveranciersprobleem. Het chiptekort laat zich trouwens overal voelen. Dat maakt de belegger onzeker, het aandeel zakt met ruim 8 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20