Wall Street: Big Tech laat het opnieuw afweten

De belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen gaan dinsdag lager, terwijl investeerders op meer duidelijkheid wachten over een nieuw stimuluspakket.

De Dow Jones noteert 205 punten lager, een verlies van 0,77 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq incasseren verliezen van respectievelijk 0,65 en 1,27 procent.

In het Huis van Afgevaardigden lijken Republikeinen en Democraten nog ver af van een compromis. Deze laatsten nemen geen genoegen met een voorstel om werkloosheidsuitkeringen te beperken tot 70 procent van het laatste salaris. Dat volstaat volgens de Democraten niet om aan de basisbehoeften te voldoen. De Republikeinen eisen garanties dat werkgevers niet gerechtelijk vervolgd kunnen worden door werknemers die Covid-19 opdoen op de werkplek. Democraten zien zulke legale immuniteit niet zitten.

Big Techaandelen gaan dinsdag opnieuw lager. Amazon verliest 1,8 procent, Netflix 1,4 procent, Alphabet 1,7 procent, Facebook 1,5 procent en Apple 1,6 procent. 

Aandelen die profiteren van de heropening van de economie boeken forse winsten. United and American Airlines gaan elk meer dan 4 procent hoger. Ook de uitbaters van cruiseschepen Carnival en Norwegian Cruise Line gaan meer dan 5 procent hoger. Maar de meeste aandelen stonden onder druk van de slechter dan verwachte kwartaalcijfers van McDonald’s en 3M. De fastfoodketen zag zijn inkomsten in het afgelopen kwartaal met 30 procent dalen.

Olie gaat 0,8 procent hoger. Een vat Brent-olie kost nu 43,54 dollar. Goud voegt nog eens een vol procent toe. Een ounce goud noteert tegen 1.954 dollar. De euro moet iets van zijn winsten van de voorbije dagen inleveren. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,1715 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat nog eens 1,82 procent hoger en kost nu 11.000 dollar rond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20