Waarom een Bitcoincrash goed nieuws is: “Crashes zijn de beste tijden om rijk te worden”

Amerikaans belegger en auteur Robert Kiyosaki zoekt naar een bodemprijs van Bitcoin om vervolgens agressief te investeren.

Na een heftige week waarin Bitcoin een aanzienlijk deel van zijn marktwaarde verloor, noteerde de koers van de cryptomunt zondag opnieuw boven de 30.000 dollar. Verschillende financiële experten zijn verdeeld over wat de nabije toekomst zal brengen voor Bitcoin. Zal de munt opnieuw een forse prijsstijging zien na meer adoptie door grote bedrijven of na de volgende halving in 2024?

Sommige beleggers wachten echter geduldig af tot de cryptomunt een duidelijke prijsbodem heeft bereikt om daarna opnieuw te kopen. Een van die investeerders is de bekende Amerikaanse belegger en auteur Robert Kiyosaki. De Amerikaan liet op Twitter duidelijk weten wat hij van de huidige cryptocrash denkt.

“Bitcoin is aan het crashen. Geweldig nieuws. Zoals ik eerder zei, wacht ik tot Bitcoin crasht naar 20.000 dollar. Dan wordt het wachten op een test van een nieuwe prijsbodem, die 17.000 dollar kan zijn. Zodra ik weet dat de bodem is bereikt, koop ik opnieuw. Crashes zijn de beste tijden om rijk te worden”, werpt Kiyosaki op.

“Ik vertrouw Bitcoin, niet de drie stromannen”

Kiyosaki beschouwt Bitcoin als een uitstekend schuilmiddel tegen stijgende inflatiecijfers omdat de cryptomunt een ingebouwde schaarsheid kent. De Amerikaan onderstreept ook geregeld dat de gedecentraliseerde aard van Bitcoin een bijzonder waardevol element van de digitale munt is.

Eerder deze week verklaarde Kiyosaki ook dat Bitcoin “zal winnen” van zijn critici omdat de VS zouden geleid worden door de “drie stromannen”. Amerikaans president Joe Biden, Minister van Financiën Janet Yellen en Fed-voorzitter Jerome Powell zouden de drie “stromannen” in kwestie zijn. “Ik vertrouw Bitcoin, niet de drie stromannen”, stipte Kiyosaki aan.

Het bijzonder stierse gedrag van de belegger is niet nieuw. Al verschillende jaren adviseert Kiyosaki investeerders om in de cryptomunt te beleggen om de macht van de Amerikaanse overheid, Wall Street en de Fed te doorbreken.

Meer