“Hyperinflatie-depressie is hier. Koop goud, zilver en Bitcoin”

Volgens de Amerikaanse belegger en auteur Robert Kiyosaki staat de wereldeconomie op het punt een “Wile E. Coyote”-moment te beleven.

De oorlog in Oekraïne, de verzwakte toeleverketen van de globale economie en de uit de hand gelopen inflatiecijfers leveren de markten kopzorgen op. Beleggers zoeken koortsachtig naar een manier om te schuilen voor de impact van stijgende energie-, voedsel- en productiekosten.

Robert Kiyosaki, bekend Amerikaans belegger en auteur van het personal finance-boek ‘Rich Dad, Poor Dad’ trok op 16 april via een tweet serieus aan de alarmbel om medebeleggers wakker te schudden. Kiyosaki waarschuwde dat zogenoemde “hyperinflatie” een enorme economische depressie kan teweegbrengen. Als schuldige wijst hij de geld drukkende Federal Reserve, de Amerikaanse regering en Wall Street aan.

“Er komt een Wile E. Coyote-moment aan. Het barsten van de grootste zeepbel ooit breekt aan. Pensioenen van de babyboomers zullen gestolen worden. 10 biljoen dollar aan uitgegeven nepgeld komt ten einde. De overheid, Wall Street en de Federal Reserve zijn dieven. De hyperinflatie-depressie is hier. Koop goud, zilver en Bitcoin voordat de coyote wakker wordt. Hou je goed”, tweet de auteur cynisch.

Beleggers zullen beseffen dat ze in de ijle lucht boven de afgrond hangen

Kiyosaki maakt hier een vergelijking tussen participanten van de huidige economische zeepbel en de tekenfilmfiguur Wile. E. Coyoto, die vaak voorbij de rand van een klif spurt, naar beneden kijkt, opeens beseft dat hij op ijle lucht staat en vervolgens naar de afgrond stort.

De Amerikaanse belegger waarschuwt al een tijdje voor een “crash en depressie” die zou uitgelokt worden door torenhoge inflatiecijfers. Kiyosaki voorspelde specifiek dat een ongecontroleerde inflatie zou leiden tot een zeepbel op de aandelenmarkt, ten gevolge van het feit dat de Fed geld zou blijven drukken en in de economie pompen. Het lijkt erop dat, zeker sinds de aanvang van de pandemie, Kiyosaki’s voorspelling steeds realistischer wordt.

“Wanneer mensen zich realiseren hoe slecht het gaat, kunnen deze activa stijgen in waarde”

Het is niet de eerste keer dat grote investeerders aanraden om te investeren in grondstoffen zoals goud en zilver en cryptomunten zoals Bitcoin om te schuilen voor de inflatie. Gerald Celente, directeur van Trends Research Institute, liet door Finbold optekenen wat de beste activa zouden zijn om de stijgende inflatie te counteren.

“Goud, zilver en Bitcoin gaan omlaag als de rente omhoog getrokken wordt. De economie gaat ook omlaag, dus kunnen die activa tijdelijk aan waarde verliezen, maar opeens een prijsexplosie zien wanneer mensen zich realiseren hoe slecht het gaat”, licht Celente toe.

50 procent van de Amerikanen “van de kaart geveegd”

Tenslotte is het nog interessant om op te merken dat Kiyosaki voorspelt dat de inflatiecijfers ervoor kunnen zorgen dat zeker 50 procent van de Amerikaanse bevolking financieel van de kaart geveegd kunnen worden door een dergelijke crisis.

“Zo’n 40 procent van de Amerikanen hebben niet eens 1.000 dollar. Wanneer de inflatie stijgt, zal 40 tot 50 procent van de Amerikaanse bevolking niets meer hebben. De babyboomers zullen op de knieën gebracht worden door een beurscrash, dus we zitten in diepe problemen”, meent Kiyosaki.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20