Waar kan ik een lening aanvragen?

Geld lenen is iets wat we niet kunnen wegdenken uit ons leven. De meeste mensen denken dat dit enkel kan bij de bank, maar er zijn veel meer opties. Denk maar aan lenen online, bij een vriend of zelfs crowdfunding. 

De bekendste mogelijkheid om een lening aan te vragen is natuurlijk bij de bank. Geld lenen met de nodige rente en met een bepaalde afbetalingstermijn geeft je een bepaalde zekerheid. Daarnaast bieden banken veel verschillende kredieten aan. Kijk je liever eens verder dan de bank alleen? Er zijn zeker nog een aantal opties.

Online lenen 

Online kan je terecht bij gespecialiseerde bedrijven zoals Cofidis en Cetelem die zich enkel richten op leningen. Meestal is deze vorm van lenen goedkoper omdat je niet te maken krijgt met administratieve kosten. Daarnaast hoef je helemaal geen rekening te houden met openingsuren, je kan er altijd terecht. Online kan je ook een simulatie maken van hoeveel je maandelijks zou moeten terugbetalen en wat de kosten zijn. Daarna kan je zeer eenvoudig een aanvraag doen. Het lenen zelf werkt op dezelfde manier als bij de bank. Online lenen is dus zeer eenvoudig.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Lenen bij een vriend 

Heb je een vriend of familielid dat even wat geld kan missen? Dan kan je er ook voor kiezen om onderhands te lenen. De voorwaarden kom je onderling overeen. Met het bedrag kan je zo hoog gaan als je maar wil en jullie kiezen zelf als er rente aangerekend wordt. Je stelt wel best een schuldbekentenis of leningsovereenkomst op, dat zijn documenten met alle voorwaarden in. Dit om latere discussies te vermijden. 

Crowdfunding 

Geld lenen kan sinds kort ook via crowdfunding. Dat is nog niet zo bekend in België, maar in het buitenland is het zeer populair. Sinds 2017 bestaan er platformen die zich richten op particulieren. Daarvoor was het enkel mogelijk om aan crowdfunding te doen als ondernemer. Je start online je campagne op en je kan kiezen tussen een financiële en niet-financiële crowdfunding. Bij die laatste optie kunnen mensen een maximum van 250 euro doneren zonder dat je iets moet terugstorten. De platformen doen wel een kredietcheck om te kijken of je wel kredietwaardig bent.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

De leenwereld is dus groter dan je denkt. Bestudeer wat voor jou de beste en meest voordelige keuze zou zijn. En denk zeker goed na of het wel nodig is om geld te lenen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20