VS verwachten coronavaccin Oxford en AstraZeneca in april goed te keuren

Het coronavaccin van de Universiteit van Oxford en het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca, dat woensdag werd goedgekeurd in het Verenigd Koninkrijk, zal vermoedelijk in april groen licht krijgen in de Verenigde Staten. Dat heeft Moncef Slaoui, een van de belangrijkste adviseurs van de Amerikaanse vaccinatiecampagne, woensdag gezegd.

Slaoui benadrukte tijdens een persconferentie dat het Britse geneesmiddelenagentschap (MHRA) een gewaardeerde wetenschappelijke instelling is en dat hij zijn beslissing allerminst in twijfel trekt. Maar hij had het ook over een ander reglementair kader in de VS, waaronder de noodzaak om de doeltreffendheid te bewijzen bij oudere mensen.

En in de EU?

Het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) bevestigde woensdag dat de Europese goedkeuring voor het Britse vaccin waarschijnlijk niet voor januari zal zijn. Er kwam nog geen formele erkenningsaanvraag binnen.

Het EMA keurde op 21 december het coronavaccin van het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNtech goed, en buigt zich op 6 januari over dat van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20