Belangrijk voor productieketen EV-batterijen: VS gaan eerste nieuwe kobaltmijn in decennia aanboren

In de VS wordt voor het eerst in decennia een nieuwe kobaltmijn geopend. De productie van de delfplaats moet tegemoetkomen aan de toenemende vraag van elektrische wagenfabrikanten naar batterijmaterialen.

Waarom is dit belangrijk?

Elektrische wagens hebben zich het voorbije jaar voor de eerste keer in de geschiedenis opgeworpen als de belangrijkste consument van kobalt, een zeldzaam metaal dat in hun lithium-ionbatterijen wordt gebruikt.

De mijn bevindt zich in de staat Idaho, in het noordoosten van de VS. Preciezer bepaald ligt ze in de ‘Salmon River’-bergketen, op zo’n 2.400 meter boven de zeespiegel.

De eigenaar is het Australische bedrijf Jervois Global. Volgens CEO Bryce Crocker zal de delfplaats in februari op volle toeren draaien en 2.000 ton van het blauwachtige erts per jaar produceren. Een openingsceremonie was gepland voor vandaag.

"De Verenigde Staten moeten de toegang tot kritieke mineralen veiligst

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Meer Auto