VS betalen 1 miljard dollar voor 100 miljoen coronavaccins van Johnson & Johnson

De VS hebben 1 miljard dollar over voor 100 miljoen dosissen van het coronavaccin dat de farmareus Johnson & Johnson aan het ontwikkelen is. Het is al de derde deal tussen de VS en een farmabedrijf voor een coronavaccin.

Het vaccin moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse farmawaakhond FDA. Maar eens dat rond is, komen er 100 vaccins de richting van de VS uit.

Het vaccin heeft zijn eerste tests op mensen ondertussen achter de rug in België, in de VS zouden de klinische tests in september de laatste fase ingaan. Het wordt deels ontwikkeld in de Belgische labo’s van dochter Janssen Pharmaceutica.

5 miljard dollar

Als het vaccin naar behoren werkt, kan de VS er nog 200 miljoen dosissen van bijbestellen, blijkt uit een persbericht van de farmagroep.

Het is al de derde deal die de VS sluiten rond een potentieel coronavaccin. Eerder kregen Sanofi en GSK al 2,1 miljard dollar voor hun gezamenlijke vaccin, onder dezelfde voorwaarden, net als Pfizer en BioNTech. De Amerikanen betaalden in totaal al 5 miljard dollar aan farmareuzen om zeker als eerste hét coronavaccin in handen te krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20