VRT NU achterna: ook VIER gaat programma’s aanbieden op gratis streamingplatform

Naast VRT NU en VTM Go maken we binnenkort kennis met een nieuw gratis Vlaams streamingplatform van de zenders VIER, VIJF en ZES. Het nieuwe overkoepelende platform zal alvast zeker ‘Play’ in de naam hebben, maakt SBS Belgium bekend.

Begin augustus raakte al bekend dat SBS Belgium, dat in handen is van Telenet, zijn zenders volgend jaar een make-over geeft. Ze krijgen allemaal het voorvoegsel ‘Play’, wat verwijst naar een betaalpakket van Telenet met heel wat films en televisieseries. Deze digitale catalogus verhuist binnenkort naar Streamz, de betalende streamingdienst die Telenet en DPG Media lanceren.

Telenet wil de naam Play verder uitspelen en zal die vanaf begin volgend jaar dus gebruiken voor nóg een streamingplatform. Dat zal gratis zijn, maar de programma’s zullen gepaard gaan met advertenties. Nu bieden de SBS-zenders al een groot aantal programma’s online aan, maar enkel via hun websites. Een zenderoverkoepelend platform met een mobiele toepassing, zoals bij VTM Go en VRT NU, bestond nog niet.

‘Cordcutting’ niet aanmoedigen

Het is echter nog niet duidelijk hoe ver SBS zullen gaan in hun initiatief. Via VRT NU en VTM Go zijn bijvoorbeeld ook de zenders in livestream te bekijken. Die stap zet SBS alvast niet. ‘Livestreaming voor onze zenders is niet voorzien’, klinkt het. Mocht dat wel gebeuren, zou er een gratis alternatief ontstaan voor alle grote Vlaamse zenders. Dat zou Telenet-klanten er toe kunnen aanzetten hun decoder in te leveren.

SBS bevestigt ook dat er nog een extra zender in de maak is: na VIER, VIJF en ZES komt ZEVEN. ‘De positionering kunnen we vandaag nog niet openbaren, maar het zenderprofiel van onze vierde algemene zender ligt intussen vast en wordt nu verder creatief uitgewerkt’, zegt CEO Peter Quaghebeur. Aan de andere zenders wordt inhoudelijk niet geraakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20