Vrijuit tweetende Elon Musk vergelijkt Bill Gates met zwangere man

Elon Musk heeft Bill Gates met een brutale tweet geschoffeerd op Twitter en vindt het ook maar niets dat de Microsoft-medeoprichter tegen het aandeel-Tesla speculeert. De multimiljardairs leven al langer op gespannen voet.

De bal ging aan het rollen toen Musk op Twitter gevraagd werd te reageren op enkele opmerkelijke screenshots van een conversatie tussen Musk en Gates die via de New York Times uitlekten. Daaruit is af te leiden dat Gates voor een bedrag van 500 miljoen dollar Tesla aan het shorten was, wat betekent hij speculeerde op een daling van de beurskoers.

Velen betwijfelden de authenticiteit van de screenshots, maar Musk zelf bevestigde de echtheid ervan, er wel aan toevoegend dat niet hijzelf, maar “vrienden van vrienden” de persoonlijke conversatie gelekt hadden. Dat Gates tegen “zijn” Tesla speculeerde, was voor Musk alvast reden genoeg om niet mee te werken aan de filantropieprojecten van Gates.

Zwangere man

Daar bleef het niet bij. Musk publiceerde ook een foto van Gates, die hij vergeleek met een emoji van een zwangere man, met als weinig subtiel bijschrift “Mocht je snel van een erectie af willen komen”. De puberale tweet komt er net op een moment dat Musk Twitter volledig wil overnemen en er zijn privébedrijf van wil maken.

De rijkste persoon ter wereld treiterde ook de huidige Twitter-directie door te suggereren dat zijn tweet een “shadow ban” ging krijgen, wat betekent dat Twitter de post moeilijk vindbaar ging maken.

De emoji van de zwangere man zelf leidde de voorbije dagen op zijn eentje al tot controverse. Hij komt uit een nieuwe genderneutrale reeks emoji’s die Apple op de iPhone lanceerde. Volgens critici bewijst de emoji dat Apple “woke” – zeg maar overdreven politiek correct – geworden is en het streven naar genderneutraliteit helemaal is doorgeslagen.

Eerdere botsingen

Hoewel Musk en Gates als invloedrijkste en meest vermogende ondernemers van hun generatie heel wat gemeen hebben, gingen ze eerder al in de clinch.

Musk tweette in 2020 dat hij na hun conversaties “niet onder de indruk was” van Bill Gates, nadat de costichter van Microsoft verklapte dat hij geen Tesla maar een Porsche Taycan aangeschaft had als elektrische wagen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20