Vrees voor hack van Ticketmaster en Live Nation: betaalgegevens van 560 miljoen klanten liggen mogelijk op straat

Het hackerscollectief ShinyHunters beweert de persoonlijke data en betalingsdetails van liefst 560 miljoen klanten van Ticketmaster en moedergroep Live Nation in handen te hebben.

In het nieuws: Een nachtmerrie voor Ticketmaster / Live Nation, wereldwijde verkopers van concert- en evenemententickets. De gevreesde hackersgroep ShinyHunters – de naam zou een verwijzing zijn naar de Pokémon-spelletjes – kon naar eigen zeggen de hand leggen op klantendata zoals namen, adressen, kredietkaartnummers, telefoonnummers en betalingsdetails. De cyberdiefstal werd het eerst gemeld door Australische media en is ook bevestigd door de Australische autoriteiten, die met Ticketmaster de schade aan het opmeten zijn.

Meer details: De gegevens zijn te koop gesteld op de online marktplaats BreachForums. ShinyHunters beweert in een post met als titel ‘Live Nation / Ticketmaster’ over de gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-klanten te beschikken. De data zitten in 16 verschillende mappen en bestanden, elk tientallen gigabytes groot, meldt het Australische vakmedium Cyber Daily. De gevraagde prijs is 500.000 dollar.

Uitgezoomd: De groep Live Nation heeft nog andere zorgen aan het hoofd. Het Amerikaanse ministerie van Justitie spande vorige week nog een antitrustzaak aan tegen de concertreus. De aanklacht beticht Live Nation van het misbruiken van zijn dominante marktpositie.

Meer