Vraag naar lithium-batterijen verwacht volgende jaren sterke versnelling

De wereldwijde vraag naar lithium-batterijen zal tegen eind dit decennium naar verwachting meer dan een vervijfvoudiging kennen. Dat blijkt uit een rapport van Li-Bridge, een Amerikaans platform dat de productie van lithium-batterijen moet promoten. Opgemerkt wordt dat steeds meer huishoudens voor elektrische voertuigen en systemen voor de opslag van energie kiezen, waardoor de behoefte aan batterijen de volgende jaren een sterke toename zal kennen.

Waarom is dit belangrijk?

De vraag naar elektrische wagens heeft de voorbije jaren een sterke stijging laten optekenen. Klimaatbewuste consumenten opteren immers steeds meer voor auto’s met een elektrische aandrijving, die de uitstoot van broeikasgassen sterk kunnen helpen beperken. Bovendien wordt die overstap nog meer aangemoedigd door de stijgende brandstofprijzen. Dat biedt het publiek de mogelijkheid om ecologische voordelen met budgettaire besparingen te combineren. 

Import: In het rapport wordt opgemerkt dat de vraag naar de lithium-batterijen in de Verenigde Staten tegen het einde van dit decennium zelfs met een zesvoud zal oplopen.

  • Daarmee zal de sector in de Verenigde Staten een waarde van 55 miljard dollar per jaar laten optekenen.
    • Maar Li-Bridge voegt eraan toe dat het land ook dan nog steeds in grote mate van invoer afhankelijk dreigt te zullen blijven.
    • Aangevoerd wordt dat slechts 30 procent van de behoefte aan lithium-batterijen in de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer