Voormalig Uber-CEO dumpt opnieuw groot belang in bedrijf dat hij mee oprichtte

Travis Kalanick, een van de stichters van Uber, lijkt op weg om zijn belang in het bedrijf volledig te verkopen.

De omstreden Kalanick moest in 2017 een stap opzij zetten als CEO na verschillende schandalen. Hij zou een agressieve bedrijfscultuur gecreëerd hebben van seksuele intimidatie en discriminatie.

De gevallen bestuurder heeft sindsdien het merendeel van zijn aandelen in het bedrijf verkocht.Hij liquideerde meer dan 2,5 miljard dollar aan effecten in de voorbije maanden. Daardoor is hij al meer dan 90 procent kwijt van wat hij in handen had toen het bedrijf naar de beurs trok in mei.  

De taxidienst is dan ook een beetje een zinkend schip. Sinds zijn debuut is het aandeel al 25 procent in waarde gedaald. Het ondervindt ook steeds meer tegenstand in landen waar het actief is. Vorige maand raakte bekend dat Uber geen licentie meer kreeg om in Londen chauffeurs te laten rijden. Afgelopen week werd de alternatieve taxidienst in Duitsland gebannen.

Dat doet beursanalisten vermoeden dat hij zijn belang in het bedrijf volledig zal verkopen tegen het einde van 2019. Of zijn zitje in de raad van bestuur van Uber dan ook vrijkomt, is nog niet geweten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20