Voorafname van debat in de Kamer over begroting

Vanuit linkse hoek zal de PVDA-PTB inbeuken op vooral de linkerflank. “Hoe kan het dat de vorige regering, met die rechtse premier Charles Michel (MR), niet durfde wat die pseudo-linkse intellectueel Frank Vandenbroucke (Vooruit) nu wel doet? Namelijk langdurig zieken, mensen die al getroffen zijn, gaan bestraffen”, zo stelde Raoul Hedebouw, fractieleider van de PVDA voor de camera’s van Villa Politica.

  • Aan de rechterzijde had Bart De Wever (N-VA) zijn kritiek ook al klaar. “Er zijn vandaag geen hervormingen ten voordele van mensen die werken. De inactieven zijn de grote winnaars. Hoe moet daar dan jobgroei uitkomen? Men moet naar 80 procent werkzaamheidsgraad om onze schulden onder controle te krijgen, onze welvaartsstaat te stutten en de sociale zekerheid betaalbaar te houden, maar ik zie geen enkele maatregel die daar deze legislatuur zal toe bijdragen.”
  • Over de e-commerce, de grote struikelblok bij de nachtelijke onderhandelingen, was De Wever ook duidelijk: “Daar is heel Vlaanderen voor, want we hebben in de e-commerce al veel jobs verloren aan Nederland. Wel, als de Franstaligen niet ’s nachts willen werken, voer het dan in voor Vlaanderen. De Vlaamse regering heeft één nacht vergaderd en is op weg naar een evenwicht. Hier zien we theatrale toestanden en ambras en krijgen we vooral belastingen.”
  • Voor Vlaams Belang haalde Barbara Pas nog eens het gebrek aan maatregelen voor de middenklasse in de energiecrisis aan, bij Villa Politica: “Terwijl tienduizenden gezinnen in de energiearmoede afglijden, lacht deze belastingregering hen gewoon in hun gezicht uit. Stop dat wanbeleid van lapmiddeltjes en help alle burgers: verlaag de btw op energie naar 6 procent.”
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20