Voor het eerst sinds september weer daling coronadoden

Het aantal overlijdens door Covid-19 daalde in de week tussen 8 en 14 november naar 185 per dag. Dat is 4,6 procent minder dan een week eerder. Ook de andere indicatoren gaan omlaag.

Alle coronacijfers dalen dinsdag. Het gemiddelde aantal besmettingen over zeven dagen tijd gaat 39 procent lager naar 4.805 per dag, het aantal sterfgevallen daalt 4,6 procent naar 185 per dag en er zijn dagelijks 24 procent minder ziekenhuisopnames, gemiddeld 406.

Ook het aantal coronapatiënten, zowel in het gewone ziekenhuis als op de intensieve zorgen, vermindert. Er liggen nu 1.359 patiënten op intensieve, 3 procent minder dan een dag eerder, en 6.264 op de gewone afdelingen. Dat zijn er 5 procent minder.

Nieuwe teststrategie

De cijfers zijn in lijn met wat experten al een tijd zeggen. Maandag zei Steven Van Gucht nog op de persconferentie van het Crisiscentrum dat de piek op intensieve zorgen naar alle waarschijnlijkheid achter ons ligt. ‘De cijfers halveren nu om de acht dagen, we zijn stilaan op de goede weg om alle curves naar beneden te krijgen’, klonk het. Dat is dus nu gebeurd.

Er werden ook wel 27 procent minder testen gedaan, 28.000 per dag, maar dat is deels een gevolg van de huidige teststrategie waarbij alleen mensen met symptomen getest worden.

Vanaf maandag zullen ook mensen zonder symptomen weer getest kunnen worden en wordt de quarantaine korter voor wie geen verschijnselen van Covid-19 vertoont.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20