Voor 250 miljoen euro aan cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen

De Douane heeft vandaag een grote drugsvangst gedaan in de haven van Antwerpen. Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën.

Er werd een partij van ruim 5 ton cocaïne onderschept. Bij een gebruikersprijs van 50 euro per gram, komt de totale straatwaarde uit op meer dan 250 miljoen euro. De drugs zaten verstopt in een container met bananen uit Ecuador. Dat is een buurland van Colombia, de grootste cocaïneproducent ter wereld.

Het gaat niet om de grootste inbeslagname van cocaïne dit jaar in de haven van Antwerpen. Begin dit jaar slaagde de Douane in een nog grotere vangst, ruim 7 ton. Dat kaderde in een Nederlands onderzoek, waarbij in de haven van Hamburg zelfs 16 ton onderschept kon worden.

De containerverbinding tussen Ecuador en België is een erg populaire route om het witte goedje naar Europa te brengen. Begin vorig jaar vond de antidrugspolitie in Ecuador nog 3,2 ton cocaïne verstopt in containers met onder meer tonijnconserven.

(tb)

Meer
Mijn Volglijst

Duitse export neemt sterker toe dan verwacht

09/12/2021 07:08

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse export is in oktober harder gestegen dan verwacht. Dat meldde het Duitse statistiekbureau Destatis donderdag.

De export nam met 4,1 procent op maandbasis toe. De import steeg met 5,0 procent. Deze cijfers zijn aangepast voor seizoensinvloeden. 

De stijging voor de export valt hoger uit dan de door economen verwachte plus van 1,1 procent. 

Op jaarbasis steeg de export in oktober met 8,1 procent. De import nam zelfs met 17,3 procent op jaarbasis toe. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20