23 ton cocaïne in Hamburg en Antwerpen onderschept

In de havens van Hamburg en Antwerpen is binnen een tijdsbestek van anderhalve week meer dan 23.000 kilo cocaïne onderschept. Beide ladingen waren onderweg naar Nederland.

De man aan wie de drugstransporten waren geadresseerd is 28 jaar en woont in het Nederlandse Vlaardingen. Hij is intussen door de politie aangehouden. De Nederlandse politie voerde twee huiszoekingen uit op zijn adressen.

Op vrijdag 12 februari vond de douane maar liefst 16.174 kilogram cocaïne in de haven van Hamburg. De drugs waren verstopt in ontelbaar veel blikken plamuursel. Dat wordt gebruikt om scheuren of gaten in muren op te vullen. Het transport kwam uit Paraguay en had via Tanger de Noord-Duitse havenstad bereikt.

Lees ook: Cornflakes bedekt met cocaïne onderschept in VS

Meer dan 7 ton

Uit een verder onderzoek van vorige week bleek dat de verdachte ook iets te maken had met elf containers die onderweg waren naar Antwerpen. Die zouden ananas, makreel, inktvis en hout bevatten. Daarop controleerde de Belgische douane zaterdag die containers, waar ze 7.200 kilo cocaïne terugvond. Blijkbaar had de verdachte zich vorige week al telefonisch aangediend in de haven. Hij wou de containers bereiken en vrij krijgen.

De twee megatransporten, die allebei bestemd waren voor Nederland, vertegenwoordigen samen een recordvangst. Ze hebben samen een handelswaarde van zo’n 600 miljoen euro.

Lees ook: Antwerpse haven: tijdens eerste jaarhelft bijna kwart meer cocaïne onderschept

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20