Cornflakes bedekt met cocaïne onderschept in VS

De politiediensten in het Amerikaanse Ohio zijn op een bijzondere ontdekking gebotst: een containervracht vol cornflakes die niet met suiker, maar cocaïne bedekt bleken te zijn.

Zowat 18 kilo cocaïne, dat is de illegale vracht die de politie van Cincinnati gevonden heeft in de cornflakes-dozen op een containerschip. De douane vond dankzij drughond Bico een verdachte lading op 13 februari. Volgens de politie was de container op weg naar een privé-adres in Hong Kong, helemaal uit Peru. Dat was al verdacht.

Cocaïne in plaats van poedersuiker

‘Toen de agenten de dozen openden die in de container zaten, zagen ze dat de cornflakes bedekt waren met een wit poeder’, verklaart de politie. ‘De flakes zijn dan getest en het poeder ook, dat bleek cocaïne te zijn.’

De container zou een straatwaarde hebben gehad van 2,8 miljoen dollar. Dat is de prijs van de cocaïne, cornflakes dus niet inbegrepen.

‘Drugs tegenhouden’

‘De mensen die de haven van Cincinnati runnen zijn altijd bezig met het tegenhouden van de enorme hoeveelheid drugs die door de haven vloeit. Ze gebruiken hun training, intuïtie en strategische vaardigheden om deze illegale vrachten weg van het brede publiek te houden’, klinkt het verder nog.

Lees ook:

Meer