Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Volvo Trucks Gent werft tijdelijk 200 mensen aan

Logo Business AM
Carrière

19/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

Volvo Trucks Gent gaat 200 tijdelijke werkkrachten aanwerven om een aantal grote orders te kunnen opleveren.

Dat kondigt het bedrijf woensdag aan. Opvallend, want vorig jaar zette de Oost-Vlaamse vrachtwagenbouwer de samenwerking met zowat 250 tijdelijke arbeidskrachten nog stop.

De directie van Volvo Trucks zoekt opnieuw naar 200 tijdelijke werkkrachten voor haar fabriek in Gent, waar vier modellen worden gebouwd. Die is nodig om een tijdelijke piek in de vraag naar zware vrachtwagens op te kunnen vangen. Enkele grote klanten hebben onverwacht grote orders geplaatst, waardoor de productiecapaciteit moet worden opgevoerd. Vanaf 4 mei verhoogt de Volvo Trucks fabriek in Gent haar productie om tegemoet te komen aan de tijdelijke meervraag.

Terugvallende vraag

Volvo Trucks werd vorig jaar geconfronteerd met een terugvallende vraag en een somber economisch vooruitzicht. Maar die projecties worden begin 2020 allerminst gevoeld en enkele grote klanten plaatsen wel degelijk bestellingen, vooral van vrachtwagens bedoeld voor lange afstanden: het type FH en FH16. In de Gentse vestiging rolt ook het type FM en FMX van de band, bedoeld voor de bouw.

Bij Volvo Trucks werken zowat 2.000 mensen, aangevuld met 10 procent tijdelijke arbeidskrachten om personeel te vervangen. Daar komen dus nog eens 200 tijdelijke arbeidskrachten bovenop. Het gaat om productiemedewerkers en materiaalbehandelaars.

Tijdelijk

Het is nog niet duidelijk hoe lang de tijdelijke tewerkstelling zal duren, maar de tijdelijke personeelsleden zouden minstens enkele maanden in dienst kunnen treden.

De vestiging in Gent is de grootste productie-eenheid van Volvo Trucks in Europa en produceerde vorig jaar meer dan 38.000 Volvo-vrachtwagens.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton