Volocopter wil over twee jaar in Singapore elektrische luchttaxi laten vliegen

Het Duitse bedrijf Volocopter is van plan om binnen twee jaar in Singapore diensten met evtols – elektrische luchttaxi’s die verticaal landen en opstijgen – te lanceren. Er worden met de autoriteiten momenteel ook gesprekken gevoerd over vluchten naar nabijgelegen bestemmingen zoals Indonesië en Maleisië. Dat heeft Christian Bauer, commercieel directeur van Volocopter, in een gesprek met het persbureau Bloomberg, gezegd.

Bauer voegde eraan toe in Singapore een vloot met tien tot twintig evtols te willen exploiteren voor toeristische services rond populaire bestemmingen zoals Marina Bay en Sentosa.

Productie

Volocopter voorziet in Singapore evtol-diensten voor toeristen, forensen en zakenreizigers. Over twee jaar zouden al rondvluchten voor toeristen worden opgezet. Tegen het einde van dit decennium zou het Duitse bedrijf eveneens diensten rond vluchten naar Indonesië en Maleisië voor zakenreizigers en forensen willen organiseren.

Er loopt bij het European Union Aviation Safety Agency nog steeds een aanvraag voor de certificering van de evtols van Volocopter. Inmiddels is het bedrijf volgens Bauer ook gestart met de voorverkoop van tickets voor toeristische vluchten van een kwartier die in Singapore zouden worden aangeboden.

Volocopter zegt te onderzoeken of ook een productie van evtols in Singapore aangewezen zou zijn. Daarover zou in de loop van de volgende twaalf maanden een beslissing worden genomen. De fabriek zou in het Seletar Aerospace Park van Singapore worden gebouwd. De vestiging zou ook voor het onderhoud van de evtols instaan en eventuele herstellingen uitvoeren.

Aziatische markt

De aankondiging van de uitbouw van een activiteit in Singapore geeft aan dat Azië door Volocopter als een belangrijke markt voor evtols wordt beschouwd. Om zijn expansie in Azië te stimuleren, wil het bedrijf zijn personeelsbestand in Singapore ook gevoelig uitbreiden.

Momenteel heeft de Duitse onderneming in de Aziatische stadstaat een tiental medewerkers. Tegen eind dit decennium zouden Volocopter in Singapore echter vijfhonderd werknemers willen hebben.

Volocopter benadrukt verder begin volgend jaar van start te willen gaan met een pakketbezorging met drones in de Chinese stad Chengdu. Dat zal gebeuren in samenwerking met de Chinese autobouwer Geely Automobile. Daarnaast werkt Volocopter samen met overheidsinstanties en bedrijven in Zuid-Korea en Japan om ook in die landen vliegende taxidiensten aan te bieden.

De nieuwe industrie zou in Singapore volgens Volocopter 2,75 miljard dollar economische voordelen opleveren. De sector zou in de stadstaat op korte termijn ook 1.300 lokale banen kunnen opleveren. Volocopter voegt eraan toe tegen het einde van dit decennium ook vier tot zes vertiports – sites waar evports kunnen landen en opstijgen – te willen bouwen voor hun activiteiten in Singapore.

Volocopter wil drie types evtols bouwen. Er komt een stedelijke luchttaxi met een bereik van 35 kilometer, een toestel voor het vervoer van passagiers over langere afstanden (100 kilometer) en een versie voor vrachtvervoer.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20