Voetbalcompetitie meteen stilgelegd: Club Brugge wellicht kampioen

De raad van bestuur van de Pro League heeft beslist de Belgische voetbalcompetitie meteen stop te zetten. De huidige rangschikking is dan definitief. Het advies dient nog bevestigd te worden op een algemene vergadering.

Het was even wachten op een officieel oordeel van de Pro League, maar dat is donderdagmiddag gevallen. De Pro League maakt na 29 speeldagen een einde aan de voetbalcompetitie. Met deze beslissing komen er geen play-offs en is Club Brugge per direct kampioen. AA Gent gaat dan naar de voorrondes van de Champions League. Charleroi, Standard en Antwerp zullen de voorrondes van Europa League spelen.

De regeling is wel nog niet helemaal definitief. Het moet nog bekrachtigd worden door de algemene vergadering, waarin alle 24 profclubs een stem hebben.

Wel bekerfinale?

Over de bekerfinale op 30 juni, degradatie naar 1B en promotie naar 1A is er nog onduidelijkheid. Een werkgroep zal zich over de kwesties buigen. De bekerfinale en de finale in 1B staan momenteel wel nog op de planning. De werkgroep moet nu beslissen wat de verdere gevolgen daarvoor zijn. Als de bekerfinale wel doorgaat, kan Antwerp zich nog rechtstreeks plaatsen voor de groepsfase. Waasland-Beveren ontloopt de degradatie als de finale in 1B niet doorgaat.

De werkgroep bestaat uit Joseph Allijns (voorzittter KV Kortrijk), Pierre François (CEO Pro League), Michel Louwagie (manager AA Gent), Eddy Cordier (CEO Zulte Waregem), Peter Croonen (voorzitter Pro League en Racing Genk) en Philippe Bormans (CEO Union). De groep buigt zich ook over het competitieformat van volgend seizoen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20