Vliegende auto krijgt groen licht van Slovaakse luchtvaartautoriteiten

AirCar, de vliegende auto die de Slovaakse professor Stefan Klein heeft ontworpen, is luchtwaardig verklaard door de Slovaakse transportautoriteiten.

Dat meldt zijn bedrijf Klein Vision in een persbericht. Het certificaat volgt op 70 uur vliegtests en meer dan 200 opstijg- en landingsmanoeuvres, meldt het bedrijf. AirCar is een “dual mode”-vliegtuig dat zowel op de weg kan rijden als kan vliegen.

“De certificering opent de deur voor massaproductie van zeer efficiënte vliegende auto’s. Het is officieel en de definitieve bevestiging van ons vermogen om reizen op de middellange afstand voor altijd te veranderen”, zegt uitvinder Stefan Klein in het communiqué. Dat citeert ook René Molnár, directeur burgerluchtvaart van de Slovaakse transportautoriteit. Hij noemde het certificatieproces “een uitdagende en fascinerende opdracht”.

Klein Vision

Het bijzondere vervoermiddel heeft bij een testvlucht vorige zomer de Slovaakse luchthavens van Nitra en Bratislava in 35 minuten met elkaar verbonden. Een normale auto zou ongeveer dubbel zo lang doen over dezelfde afstand.

Klein Vision is niet het enige bedrijf dat een volwaardig “dual mode”-voertuig wil ontwikkelen: ook het Chinese Xpeng kondigde dergelijke plannen aan.

Klein Vision

(ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.