VK verplicht quarantaine voor Belgische toeristen, Vlaanderen kleurt donkeroranje op Europese coronakaart

Groot-Brittannië heeft België van de lijst gehaald van landen wiens inwoners het land vrij binnen mogen als toeristen. Wie toch naar het Verenigd Koninkrijk wil afreizen, zal daar eerst 14 dagen in quarantaine moeten. En op de pas gepubliceerde Europese coronakaart, kleurt Vlaanderen als een van de weinige West-Europese gebieden donkeroranje.

Als reden van de blacklisting geeft de Britse minister van Transport Grant Shapps het groeiend aantal nieuwe gevallen van coronavirus in ons land, en de noodzaak om een heropleving op Britse bodem te voorkomen.

Eerder werden Luxemburg en Spanje ook op de ‘zwarte lijst’ gezet. Samen met België riep Shapps ook een quarantaineverplichting af voor de Bahama’s en Andorra.

Belgische toeristen zijn op dit moment geen graag geziene gasten in Europa. Donderdagavond publiceerde het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) de Europese kaart met het aantal coronabesmettingen per gebied voor het eerst. Toen die online kwam, bleek dat Vlaanderen als een van de weinige regio’s in West-Europa donkeroranje kleurt, enkel Luxemburg en enkele Spaanse gebieden doen het slechter.

Vlaanderen krijgt het label van het ECDC omdat er de voorbije twee weken meer dan 60 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners zijn gerapporteerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20