Onderzoek: “Vlamingen vertrouwen Vivaldi-regering niet wanneer het over hun pensioen gaat”

Uit een analyse van de socialemediaberichten door Hibou, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het monitoren van sociale media, blijkt dat de Vlamingen vinden dat de federale regering weinig voeling heeft met hun bezorgdheden over de pensioenen. “Ze willen een ingrijpende hervorming, maar het getalm van de politici frustreert hen”, merkt Aniek Schmal, data-analist bij Hibou, op.

Waarom is dit belangrijk?

De federale regering staat onder druk van Europa om de pensioenen te hervormen. Indien die hervorming er niet komt, dreigt ons land 4,5 miljard euro aan relancegeld mis te lopen.

Context: Hibou onderzocht 3.200 socialemediaberichten uit Vlaanderen en kwam daarbij tot de conclusie dat Vivaldi geen goede punten scoort bij de Vlamingen wanneer het over de pensioenen gaat. "Er is simpelweg geen vertrouwen in de regering", aldus Schmal.

  • Het onderzoekt toont aan dat de Vlamingen vragende partij zijn om het pensioenstelsel te hervormen, maar het gaat allemaal veel te traag voor hen.
  • Voorts blijkt dat wanneer een politieke partij of een politicus iets zegt over de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer