Virtual Reality-bril voor digitale verdoving haalt 10 miljoen euro vers kapitaal op

Het Belgische biotechbedrijf Oncomfort heeft 10 miljoen euro vers geld opgehaald. Het bedrijf uit Waver ontwikkelt een Virtual Reality-bril om patiënten digitaal te verdoven.

Via de digitale sedatie kunnen pijn en angst van patiënten worden verlicht zonder gebruik te maken van medicatie, bijvoorbeeld tijdens medische ingrepen. De therapie is bijvoorbeeld geschikt om jonge kinderen gerust te stellen bij een operatie. werkt met Virtual Reality-sessies, via een VR-bril. De techniek wordt al gebruikt in België en Frankrijk. Meer dan 60.000 patiënten werden er al mee behandeld, aldus het bedrijf.

Oncomfort heeft nu 10 miljoen euro nieuw kapitaal opgehaald. De kapitaalronde werd geleid door het Zwitserse Debiopharm en het Franse Crédit Mutuel Innovation. Met het geld wil het Belgische bedrijf de digitale therapie nog verder ontwikkelen en de internationale expansie versnellen.

Katalysator

‘Virtual Reality is slechts een katalysator voor deze digitale therapie’, zegt CEO Mario Huyghe. ‘Het échte potentieel zit in de wetenschappelijke onderbouw van Digital Sedation, onze methode om pijn te verlichten zonder medicatie, en in de co-creatie met anesthesisten, neurologen, psychologen en hypnotherapeuten.’

Lees ook: Virtual Reality-bedrijven krijgen een-boost door het leven in lockdown

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20