Virgin Hyperloop vervoert eerste menselijke passagiers

Virgin, de Britse holdingmaatschappij van miljardair Richard Brantson, heeft succesvol twee passagiers vervoerd met de Hyperloop. Ondanks de bescheiden afstand van 500 meter spreekt het bedrijf over een historisch moment.

De twee passagiers hebben 500 meter afgelegd in slechts 15 seconden. De medewerkers aan boord van de Hyperloop waren medeoprichter Josh Giegel en het hoofd van de ‘passenger experience’ Sara Luchian. Virgin heeft het over een historische moment nadat het al meer dan 400 tests heeft uitgevoerd zonder menselijke passagiers.

‘Met deze succesvolle test hebben we laten zien dat onze technologie de manier waarop mensen naar hun werk gaan en reizen drastisch zal veranderen de komende jaren’, liet Brantson weten.

Duizend kilometer per uur

Virgin wil met de Hyperloop een sneller alternatief ontwikkelen voor het traditionele openbaar vervoer. In principe is de Hyperloop een supersnelle trein in een vacuümbuis. 

De holding voorspelt dat de trein een maximumsnelheid kan halen van meer dan duizend kilometer per uur. Daardoor zou het mogelijk zijn om een trip tussen de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco af te leggen in 30 minuten. Dat is twee keer sneller dan een commerciële vlucht en vier keer sneller dan een hogesnelheidstrein.

De twee medewerkers die de Hyperloop mochten uittesten reageerden enthousiast. Luchian had het na afloop van de test over een vlotte rit ‘die niets weg had van een achtbaan.’ Ze noemde de testrit opwindend en vertelde dat zij en haar medepassagier zich naderhand niet ziek voelden.

Virgin liet vorige maand weten dat het 500 miljoen dollar zal investeren in een testcentrum in West-Virginia. De site is het eerste testcentrum in de Verenigde Staten waar voorgestelde hyperloopprojecten zullen kunnen worden geëvalueerd, liet het persbureau Reuters toen weten. Als alles volgens plan gaat, zouden de eerste commerciële ritten er tegen 2030 moeten zijn. Virgin spreekt over treinen met plaats voor 28 passagiers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20