Virgin Galactic schiet als een raket omhoog op de beurs: vliegt Richard Branson eerder de ruimte in dan Jeff Bezos?

Het aandeel van ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic schoot vrijdag liefst 39 procent hoger op de beurs van New York, wat de totale beurswaarde in een ruk op ruim 13 miljard dollar bracht.

De beleggers reageerden euforisch op het groen licht dat het ruimtevaartbedrijf van Richard Branson kreeg van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit om commerciële vluchten, met betalende passagiers dus, te organiseren naar de ruimte.

De goedkeuring opent voor Virgin Galactic de deur naar volwaardig ruimtetoerisme vanaf begin 2022. Het bedrijf meldde eerder dat er al 600 reservaties zijn. Een ticket kost tussen 200.000 en 250.000 dollar.

Er komen normaal gezien nog een drietal testvluchten, na de succesvolle proefvlucht van vorige maand. “We hebben nu in totaal al zeven mensen naar de ruimte gevlogen en gaan verder met onze missie om de ruimte open te stellen voor iedereen”, verklaarde Richard Branson toen.

Branson eerder dan Bezos?

Verscheidene media speculeren erop dat de bijna 71-jarige Branson zelf als passagier meegaat op de eerstvolgende testvlucht in het weekend van 4 juli, en niet op de tweede vlucht zoals aanvankelijk gepland. Een herschikking van het schema zou dat mogelijk maken. Branson zou dan Amazon-stichter Jeff Bezos, die op 20 juli de ruimte ingaat, nog net voor kunnen blijven.

De miljardairs Branson (Virgin Galactic), Bezos (Blue Origin) en Elon Musk (SpaceX) zijn al enkele jaren in een fascinerende race om de ruimte verwikkeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20