Vinted neemt grootste Nederlandse concurrent over

De Litouwse kledingapp Vinted koopt United Wardrobe, zijn grootste Nederlandse tegenhanger. Dat creëert een Europese gigant met 34 miljoen leden in 11 landen.

Vinted en United Wardrobe hebben een gelijkaardig businessmodel. Wie zijn gedragen kleren wil verkopen, kan dat via hun platform. Beiden zijn actief in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar speelden vooral in Nederland constant haasje-over. Dat is nu voorbij.

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar het is voor beide bedrijven een beetje een thuismatch. Vinted wordt sinds 2016 geleid door de Nederlander Thomas Platenga en dat zal de gesprekken vast vergemakkelijkt hebben. ‘We kennen het United Wardrobe-team nu al enige tijd en hebben enorm veel respect voor hun indrukwekkende groeitraject, passie en ondernemersgeest. We delen dezelfde missie: van tweedehands fashion wereldwijd de eerste keuze maken’, zegt Platenga in een persbericht.

Met de overname wil Vinted zijn groei versnellen. United Wardrobe-CEO Sjuul Berden zal daarvoor verantwoordelijk zijn, samen met operationeel directeur Maud Behaghel en technologisch directeur Thijs Slijkhuis.

Unicorn

Vinted werd in november vorig jaar de eerste Litouwse start-up die meer dan 1 miljard euro waard is, een zogenaamde unicorn. Het is ook een van de weinige Europese unicorns. Dat had het te danken aan een kapitaalronde, waar onder meer de Belgische investeringsmaatschappij Sofina aan deelnam.

Vanaf vandaag, dinsdag, worden alle leden van United Wardrobe in Nederland en België geleidelijk aan overgezet naar Vinted, waarna ze op één platform in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Luxemburg kunnen verkopen. Voorts is het bedrijf actief in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20