Belgisch Sofina koopt zich in bij tweedehandsplatform Vinted

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij koopt een aandeel van de Litouwse unicorn. Dat schrijft De Tijd op basis van de jaarlijkse nieuwsbrief van Sofina.

Hoe groot het aandeel van Sofina in Vinted is, staat niet in de nieuwsbrief. Het bedrijf staat er bekend voor erg discreet te zijn en maar miniem te communiceren. De tweejaarlijkse nieuwsbrief geeft enkel de kerncijfers en de belangrijkste nieuwe investeringen.

Unicorn

Vinted, een app waar mensen kleren op kunnen verkopen die ze niet meer dragen, bereikte in november de unicornstatus. Dat betekent dat het bedrijf meer dan 1 miljard euro waard is. Het haalde toen 128 miljoen euro op, in een ronde geleid door het Amerikaanse investeringsfonds Lightspeed Venture Partners. Wie de andere partijen waren, werd niet bekendgemaakt, maar nu blijkt dus dat Sofina er een van was.

Vinted heeft 180 miljoen producten op zijn platform en 25 miljoen gebruikers. Het boekte vorig jaar een omzet van 500 miljoen dollar.

Sterke prestaties

Voorts investeerde Sofina onder andere nog in de Indiase brillenmaker Lenskart en het Amerikaanse ThoughtSpot, dat software maakt om bedrijfsinformatie te doorzoeken. De investeringsmaatschappij is een van de best presterende bedrijven op de Brusselse beurs. Sinds januari 2019 steeg het aandeel met 18 procent. Een aandeel Sofina kost nu 210 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20