Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hoe duur zijn de ‘flagship’ smartphones van de voornaamste producenten?

Logo Business AM
Tech

11/12/2019 | Kim Evenepoel | 2 min leestijd

Smartphones zijn alomtegenwoordig. Sinds Apple die markt helemaal opengooide met de lancering van de eerste iPhone in 2007, gaat het alleen maar steil bergop. In dat gezegende jaar bezaten zo’n 122 miljoen mensen een smartphone. Dit jaar zullen er dat al iets meer dan anderhalf miljard zijn.

Smartphones zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten, en ook in de meest uiteenlopende prijscategorieën. Maar de grote fabrikanten proberen klanten te overtuigen met hun paradepaardjes, die dankzij hun forse prijskaartje ook hogere marges kunnen opleveren.

Waar voorheen een prijskaartje van 1.000 dollar als een soort van glazen plafond boven die prijsbepaling zweefde, is die grens tegenwoordig gesloopt. Het mag niet verbazen dat Apple het lijstje van duurste ‘flagship phones’ aanvoert. Maar ook grote concurrent Samsung draait zijn hand niet meer om voor een dergelijke prijs.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks