Verstrengde mondmaskerregels bij Brussels Airlines

Brussels Airlines zal de regels rond mondmaskerdracht aan boord verstrengen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Wie geen mondmasker wil dragen op een vlucht van Brussels Airlines, zal daar vanaf 1 september meer moeite voor moeten doen. De luchtvaartmaatschappij vraagt vanaf dan een medisch attest en een negatieve Covid-19-test die niet ouder is dan 48 uur.

Sowieso was het al verplicht om een mondmasker te dragen op de vluchten van de hele Lufthansa-groep, de moedermaatschappij van Brussels Airlines. Met een medisch attest kon u dat mondmasker achterwege laten. Experten zeggen ook dat er eigenlijk zeer weinig medische redenen zijn om geen mondmasker te dragen.

Filters in de cabine

‘De nieuwe regel zorgt nu voor een nog betere bescherming van alle passagiers.’ Er zijn erg weinig vaststellingen gedaan van Covid-overdracht op een vliegtuig. ‘De cabines zijn uitgerust met filters die de lucht zuiveren van verontreinigingen zoals stof, bacteriën en virussen’, staat er in het persbericht. Toch blijkt zowat één op de vijf Belgen die in augustus Covid-19 kregen, op vakantie is geweest. Waakzaamheid is dus geboden.

Medisch attest

Het medisch attest moet worden voorgelegd op een door de luchtvaartmaatschappij ter beschikking gesteld formulier. Passagiers kunnen het document downloaden op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Volgens Brussels Airlines zijn de strengere maatregelen nodig om ‘zijn klanten en personeel tijdens de hele reiservaring te beschermen’.

‘De Lufthansa Group staat in nauw contact met het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA), het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en de nationale autoriteiten om de voortdurende ontwikkeling en harmonisatie van gezondheidsnormen in de luchtvaart tijdens de coronapandemie te bevorderen’, staat er te lezen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20