Wat is het verschil tussen de digitale euro en andere elektronische betaalopties?

Na ruim twee jaar onderzoek bereidt de Europese Centrale Bank (ECB) nu de komst van de digitale euro voor. Maar is die digitale munt niet gewoon hetzelfde als eender welk ander elektronisch betaalmiddel? Volgens de monetaire instelling zelf en de Universiteit van Gent heeft de digitale euro enkele troeven.

Waarom is dit belangrijk?

Dit artikel is tot stand gekomen na een vraag van een lezer. Die vroeg zich af of de digitale euro wel nut zal hebben. Heb je ook een vraag voor de redactie? Twijfel niet, en stuur die naar dit adres.

In het nieuws: De ECB heeft onlangs aangekondigd dat ze verder werk zal maken van de digitale euro, na een onderzoeksperiode van zo'n twee jaar.

  • De centrale bank zal op 1 november de voorbereidingsfase voor de digitale munt starten. Tijdens die fase zal de ECB onder meer onderzoeken hoe die er moet uitzien en wie die kan ontwikkelen en aanbieden.
  • Voorts zal de ECB nagegaan of de digitale munt voldoet aan de eisen voor gebruiksvriendelijkheid, privacy, financiële inclusie en duurzaam
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer