Verrassende top vier in portefeuille Warren Buffet: niet Apple of Amazon, maar meubelmaker is best presterende aandeel

De superbelegger Warren Buffett maakte zaterdag de kwartaalresultaten van zijn holding Berkshire Hathaway bekend. Daarin ook een overzichtje van zijn best presterende aandelen de afgelopen drie maanden. Opvallend genoeg staan de grootmachten Apple en Amazon pas op de derde en vierde plaats.

Het best presterende aandeel is de Amerikaanse luxemeubelketen Restoration Hardware. Het Californische bedrijf ging sinds begin mei al 106 procent hoger naar 311, 33 dollar per aandeel.

Het profiteert van de coronacrisis. Rijke mensen die hele dagen thuis zitten, hebben nu het geld en de tijd om hun huis opnieuw in te richten en mensen die zo’n levensstijl nastreven, kunnen iets makkelijker luxe betalen omdat er niets anders is om geld aan uit te geven. Dat helpt het aandeel omhoog.

Online betalingen

Op de tweede plaats staat Stoneco, een Braziliaanse fintech’er. Het bedrijf, dat online betalingen regelt, kent net als zijn sectorgenoten succes tijdens corona. Met de ultieme doorbraak van e-commerce, uit noodzaak, betalen meer mensen online en daar doen de Paypals en Adyens van deze wereld goede zaken mee.

De resultaten van Stoneco crashten even bij het begin van de coronacrisis, maar konden zich snel herstellen. In de eerste helft van mei stond het totaal betaalvolume al 23 procent hoger dan vorig jaar. Het aandeel ging in drie maanden tijd 82 procent hoger. Een aandeel kost 49,06 dollar.

Cashberg

En dan pas komt Apple in beeld. Het aandeel ging 52 procent hoger sinds mei, Amazon deed er 37 procent bij.

Uit de resultaten bleek voorts nog dat Buffett amper geïnvesteerd heeft tijdens de coronacrisis en nu op een gigantische berg cash zit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20