Warren Buffett zit op recordhoeveelheid cash

Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft haar cashreservers ondanks de coronacrisis sterk zien toenemen.

De cashberg waarop Buffett zit groeide aan tot 146,6 miljard dollar (124,4 miljard euro), zo blijkt uit het kwartaalresultaten zaterdag. De operationele winst daalde wel met 10 procent.

Ondanks de verhoogde druk op Buffett om te investeren tijdens de coronacrisis, koos hij ervoor om in te zetten op het terugkopen van eigen aandelen. In het tweede kwartaal ging het om een recordbedrag van 5,1 miljard euro. Ook verkocht hij voor 13 miljard aandelen van andere bedrijven, het grootste bedrag voor een kwartaal in meer dan tien jaar.

Winstdaling

In juli kondigde Buffett wel aan dat hij de aardgasactiviteiten van Dominion Energy wilde kopen. De overname ter waarde van 9,7 miljard dollar wordt de grootste overname van Buffett in vier jaar tijd.

Voorts meldde de belegger tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal dat hij een grote afschrijving heeft gedaan op zijn producent van vliegtuigonderdelen Precision Castparts, die worstelt met de gevolgen van de coronapandemie.

De winst in het tweede kwartaal daalde van 6,14 miljard dollar (5,2 miljard euro) een jaar eerder naar 5,51 miljard dollar (4,68 miljard euro).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20