Stevig weekverlies voor Tesla en bitcoin

Wall Street ging verdeeld het weekend in. Terwijl de tech-index Nasdaq licht herstelde (+0,6 procent), ging de Dow Jones-index vrijdag weer 1,5 procent lager.

Over de hele voorbije week bekeken, likken vooral de technologie-aandelen hun wonden. De stijgende rentestanden waren voor veel beleggers een reden om hun aandelen, en dan vooral tech-aandelen, van de hand te doen. Tesla ging in een week van 781 dollar naar 675,5 dollar, een daling met ongeveer 14 procent.

De markten anticiperen op hogere inflatie en stuurden de voorbije dagen de langetermijnrentes hoger. Dat laatste maakt vastrentende beleggingen zoals obligaties weer aantrekkelijker tegenover aandelen. Alledrie de grote Amerikaanse beursindexen kijken tegen een verliesweek aan. De S&P 500 verloor 2,5 procent, de Dow 1,8 procent en de Nasdaq bijna 5 procent.

Crypto

Ook cryptomunten kenden een slechte week. De waarde van 1 bitcoin ging op een week tijd van circa 58.000 dollar naar ongeveer 47.000 dollar, of een daling met 19 procent. Dat verklaart deels ook de daling van Tesla’s beurskoers, want de e-autobouwer heeft zwaar in de cryptomunt belegd.

Andere digitale munten zoals ether gingen eveneens omlaag, weliswaar na tal van historische records in de voorbije weken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20