Verlies voor Japanse beurs door zorgen over Delta-variant

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met verlies geëindigd. Beleggers vrezen dat de snelle verspreiding van de zeer besmettelijke Delta-variant, het economische herstel zal vertragen. De aandelen in de technologiesector gingen daarentegen overwegend vooruit dankzij het nieuwe slotrecord van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq.

De toonaangevende Nikkei sloot uiteindelijk 0,8 procent in de min op 28.812,61 punten. Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de winkelverkopen in mei zo’n 0,4 procent gedaald zijn, vergeleken met een maand eerder. Op jaarbasis namen de verkopen met dik 8 procent toe. Dat is 4 procent minder dan vorig jaar.

De Japanse staalproducenten behoorden tot de grootste dalers. Beleggers vrezen dat er strengere coronamaatregelen op komst zijn om de verspreiding van het virus in te perken. Ze zijn bang dat die maatregelen het economische herstel zullen vertragen. 

Nippon Steel en JFE Holdings zakten ruim 3 procent. Ook olieproducent Inpex stond in de staartgroep met een min van 5 procent. De maker van computerspelletjes Nexon en technologieconcern NEC gingen aan kop met winsten tot 3,7 procent.

De andere belangrijke aandelenmarkten in Azië verloren eveneens terrein. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,1 procent. In Australië zitten zo’n 10 miljoen inwoners in lockdown vanwege de opmars van de deltavariant. Na Sydney, Perth en Darwin werd Brisbane dinsdag het vierde stedelijke gebied waar een lockdown is afgekondigd.

Lees ook: Japan heeft gedurfd plan om met waterstof een energierevolutie te ontketenen

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20